
Ingrediencie:
- 1,5 šálky polohrubej múky
- 1 vajce
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 PL kyslej smotany
- 10 dkg masla
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Banány
- 3-4 banány
- Nakrájajte banány na plátky
Krém
- 1/2 litra 30 % smotany
- 4 lyžice práškového cukru
- 3 čajové lyžičky želatíny
- Želatínu zalejte niekoľkými lyžicami vriacej vody.
- Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Vyšľahajte smotanu s cukrom do tuha.
- Prilejte tekutú želatínu a premiešajte.
Želé
- 2 citrónové želé
- Želé zalejte 2 šálkami vriacej vody.
- Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Vrch
- 4 vaječné bielky
- 4 lyžice cukru
- 1 PL zemiakovej múky
- Vyšľahajte bielky s cukrom do tuha, pridajte múku.
- Zmes vložte do formy 27 x 17 cm.
- Pečieme 20 -25 minút pri 160 stupňoch Celzia.
Postup:
- Múku s maslom vymiešame.
- Pridáme štipku soli, vajcia, cukor, smotanu, prášok do pečiva a vymiesime cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
- Potom ho dáme na plech s rozmermi 27 x 17 cm vyložený papierom na pečenie a cesto pečte približne 20 minút pri 170 °C.
- 1/3 krému rozotrite na krehké cesto.
- Pridajte banány a zalejte ich stuhnutým želé.
- Nakoniec celý koláč zalejeme zvyšným krémom a navrch dáme upečený plát z vaječných bielkov, môžete posypať nasekanými mandľami.
- Nechajte koláč cez noc v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ!👌😋
Páči sa Vám tento recept? Zdieľajte ho potom aj so svojimi priateľmi na Facebooku. 🙂
Leave a Reply