Banánový koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku!

Ingrediencie:
  • 1,5 šálky polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 PL kyslej smotany
  • 10 dkg masla
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Banány
  • 3-4 banány
  • Nakrájajte banány na plátky
Krém
  • 1/2 litra 30 % smotany
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 3 čajové lyžičky želatíny
  1. Želatínu zalejte niekoľkými lyžicami vriacej vody.
  2. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  3. Vyšľahajte smotanu s cukrom do tuha.
  4. Prilejte tekutú želatínu a premiešajte.
Želé
  • 2 citrónové želé
  1. Želé zalejte 2 šálkami vriacej vody.
  2. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
Vrch
  • 4 vaječné bielky
  • 4 lyžice cukru
  • 1 PL zemiakovej múky
  1. Vyšľahajte bielky s cukrom do tuha, pridajte múku.
  2. Zmes vložte do formy 27 x 17 cm.
  3. Pečieme 20 -25 minút pri 160 stupňoch Celzia.

Postup:
  1. Múku s maslom vymiešame.
  2. Pridáme štipku soli, vajcia, cukor, smotanu, prášok do pečiva a vymiesime cesto, ktoré dáme na 30 minút do chladničky.
  3. Potom ho dáme na plech s rozmermi 27 x 17 cm vyložený papierom na pečenie a cesto pečte približne 20 minút pri 170 °C.
  4. 1/3 krému rozotrite na krehké cesto.
  5. Pridajte banány a zalejte ich stuhnutým želé.
  6. Nakoniec celý koláč zalejeme zvyšným krémom a navrch dáme upečený plát z vaječných bielkov, môžete posypať nasekanými mandľami.
  7. Nechajte koláč cez noc v chladničke.
DOBRÚ CHUŤ!👌😋
Páči sa Vám tento recept? Zdieľajte ho potom aj so svojimi priateľmi na Facebooku. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*