Prísady:
- 2 šálky pšeničnej polohrubej múky
- 1 pohár minerálnej vody
- 1 pohár mlieka
- 3 lyžice oleja
- 3 vajcia
- soľ
- strúhanka
Plnka
- 30 dkg kyslej kapusty
- 10 dkg žltého syra
- 1/2 kg húb
- 1 cibuľa
- 2 lyžice masla
- soľ, korenie, cesnak podľa chuti
Na obalenie
- 2 vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 šálky múky
- Prísady dôkladne premiešajte, dochuťte soľou a korením
- strúhanka
- tuk na vyprážanie
Postup:
- Do misky dajte múku, mlieko, vodu, vajcia, olej a soľ. Všetko zmiešajte pomocou kuchynského robota a nechajte cesto 30 minút odpočívať.
Palacinky smažte na suchej panvici. - Plnenie: Nastrúhajte huby a cibuľu na strúhadle s veľkými okami, osmažte na masle, pridajte nakrájanú kapustu.
- Pridajte 1/2 šálky vody a pod pokrievkou duste 30 minút.
- Dochuťte soľou, korením a roztlačeným cesnakom.
- Plnku nechajte vychladnúť a potom ju zmiešajte s nastrúhaným syrom.
- Na palacinky dajte časť plnky a preložte ju. Potom ju namočte do rozšľahaného vajca a obaľte v strúhanke.
- Smažte dozlatista.
Dobrú chuť! 👌👌👩🍳
Leave a Reply