Ingrediencie
Na dvojfarebný korpus si pripravte:
- 500 g hladkej múky
- 250 ml plnotučného mlieka
- 200 g práškového cukru
- 125 ml oleja
- 50 g holandského kakaa
- 20 g instantnej rozpustnej kávy
- 2 vajcia
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém budete potrebovať:
- 700 ml plnotučného mlieka
- 400 g plnotučného tvarohu
- 2 vanilkové pudingy
- 125 g masla
Pri príprave polevy potrebujete:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1 čokoládu na varenie
- rum alebo rumovú esenciu na dochutenie
Príprava
- V mlieku rozmiešajte múku s práškom do pečiva a práškový aj vanilkový cukor, najľahšie tak urobíte v mixéri na pomalé obrátky. Do rozpracovanej hmoty za stáleho miešania pridajte olej a obe vajcia. Po spracovaní nechajte cesto pol hodiny oddýchnuť.
- Potom polovicu rozmiešaného cesta, ktoré by malo byť tekuté a hladké, prelejte na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšku cesta dobre rozmiešajte instantnú kávu s holandským kakaom a nalejte ich do druhej vrstvy.
- Korpus dajte piecť do rúry predhriatej na 180 ° C na dvadsať minút. V medzičase si pripravte krém. Mlieko dajte ohriať na miernom plameni a postupne v ňom rozmiešajte oba pudingy. Keď zmes začne hustnúť, zložte puding zo sporáka a v mixéri ho vyšľahajte spolu s maslom a tvarohom. Vzniknutým krémom potrite upečený korpus, aby vnikla rovnomerná vrstva.
- Zatiaľ čo vám bude krém tuhnúť a chladnúť, pripravte si polevu. Čokoládu opatrne rozpustite vo vodnom kúpeli, aby sa vám nezačala pripaľovať. Do horúcej čokolády pomaly prilievajte smotanu s izbovou teplotou a dobre rozmiešavajte. Ak chcete, môžete polevu dochutiť kvapkou rumu alebo rumovej esencie. Polevou dozdobte koláč podľa svojich predstáv a dajte ho aspoň na dve hodiny do chladničky, aby vychladol.
Prajeme dobrú chuť!👌👌😋
Leave a Reply