
Budeme potrebovať:
- 100 g tmavá čokoláda
- 120 g maslo
- 150 g kr. cukor
- 4 ks vajcia
- 150 g polohrubá múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 300 g jemný tvaroh
- 1 bal. vanilkový cukor
- 400 g mrazené čerešne (višne)
- štipka soľ
- cukor podľa chuti
Postup:
- Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme maslo a vo vodnom kúpeli spojíme.
- 2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame mixérom do peny, pridáme štipku soli a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme čokoládovú hmotu, múku, zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme.
- Pripravené cesto – asi 1/3 navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali maslom a zarovnáme. Tvaroh vymiešame s 2 vajíčkami a zvyšným cukrom do krémovej hmoty.
- Navrstvíme na čokoládové cesto, naukladáme polovicu čerešní, ktoré sme ocukrili (podľa vlastnej chuti), navrstvíme druhú tretinu cesta, znovu tvaroh, čerešne a nakoniec zvyšné cesto.
- Lyžicou alebo nožom urobíme rezy, aby sme vytvorili vzory. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40-50 minút.
Dobrú chuť!👌
Ak sa Vám recept páči, neváhajte a podeľte sa oň aj s ostatnými. 🙂
Leave a Reply