Vrstvený, čokoládový koláč s čerešňami a tvarohom: Je neodolateľný a jednoduchý na prípravu!

Budeme potrebovať:
  • 100 g tmavá čokoláda
  • 120 g maslo
  • 150 g kr. cukor
  • 4 ks vajcia
  • 150 g polohrubá múka
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 300 g jemný tvaroh
  • 1 bal. vanilkový cukor
  • 400 g mrazené čerešne (višne)
  • štipka soľ
  • cukor podľa chuti

Postup:
  1. Čokoládu nalámeme na kúsky, pridáme maslo a vo vodnom kúpeli spojíme.
  2. 2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame mixérom do peny, pridáme štipku soli a vanilkový cukor. Nakoniec pridáme čokoládovú hmotu, múku, zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme.
  3. Pripravené cesto – asi 1/3 navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali maslom a zarovnáme. Tvaroh vymiešame s 2 vajíčkami a zvyšným cukrom do krémovej hmoty.
  4. Navrstvíme na čokoládové cesto, naukladáme polovicu čerešní, ktoré sme ocukrili (podľa vlastnej chuti), navrstvíme druhú tretinu cesta, znovu tvaroh, čerešne a nakoniec zvyšné cesto.
  5. Lyžicou alebo nožom urobíme rezy, aby sme vytvorili vzory. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 40-50 minút.
Dobrú chuť!👌
Ak sa Vám recept páči, neváhajte a podeľte sa oň aj s ostatnými. 🙂

Written By
More from redakcia
Tachykardia: Čo robiť, aby ste ju zastavili za menej ako minútu!
Tachykardia, viete, ako ju zastaviť za menej ako minútu? Srdce vám začne...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *