Potrebujeme:
Cesto:
- 5 vajec
- 150 g trstinového cukru
- 35 g holandského kakaa
- 100 g hladkej múky
- štipka soli
- trochu masla na vymazanie alebo papier na pečenie
Krém:
- 200 ml smotany
- 140 g horkej čokolády
- 3 lyžice ovocného džemu
Poleva:
- 60 g horkej čokolády
- trochu oleja
Postup:
- Na náplň ohrejte smotanu (nesmie sa variť) a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Nechajte chvíľku odstáť a potom rozmiešajte dohladka. Vložte do chladničky aspoň na tri hodiny.
- Predhrejte rúru na 220 ° C. Plech s vyššími okrajmi vyložte papierom na pečenie.
- Na cesto zmiešame kakao, soľ, múku a dajte bokom.
- Oddeľte žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľahajte s 2/3 cukru do peny. Bielky rozšľaháme so zostávajúcim cukrom do tuhého snehu.
- Tretinu múčnej zmesi zmiešajte so žĺtkami a pridajte tretinu bielkového snehu. Rovnakým spôsobom postupne všetko zmiešajte v hladké cesto.
- Cesto nalejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre približne 5 až 7 minút.
- Ihneď opatrne zlúpnite papier na pečenie z cesta a zabaľte korpus do čistej utierky do rolky. Takto nechajte vychladnúť.
- Vychladenú čokoládu vyšľahajte pomocou šľahača do nadýchaného krému. Korpus rozviňte a potrite děmom a potom pripraveným krémom. Opäť zrolujte.
- Na polevu rozpustíme čokoládu s trochou oleja, premiešajte a polejte ňou hotovú roládu. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť!👌👩🍳
Leave a Reply