Božská kakaová roláda ku rannej kávičke…

Potrebujeme:
Cesto:
  • 5 vajec
  • 150 g trstinového cukru
  • 35 g holandského kakaa
  • 100 g hladkej múky
  • štipka soli
  • trochu masla na vymazanie alebo papier na pečenie
Krém:
  • 200 ml smotany
  • 140 g horkej čokolády
  • 3 lyžice ovocného džemu
Poleva:
  • 60 g horkej čokolády
  • trochu oleja

Postup:
  1. Na náplň ohrejte smotanu (nesmie sa variť) a zalejte ňou nasekanú čokoládu. Nechajte chvíľku odstáť a potom rozmiešajte dohladka. Vložte do chladničky aspoň na tri hodiny.
  2. Predhrejte rúru na 220 ° C. Plech s vyššími okrajmi vyložte papierom na pečenie.
  3. Na cesto zmiešame kakao, soľ, múku a dajte bokom.
  4. Oddeľte žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľahajte s 2/3 cukru do peny. Bielky rozšľaháme so zostávajúcim cukrom do tuhého snehu.
  5. Tretinu múčnej zmesi zmiešajte so žĺtkami a pridajte tretinu bielkového snehu. Rovnakým spôsobom postupne všetko zmiešajte v hladké cesto.
  6. Cesto nalejte do pripraveného plechu a pečte v predhriatej rúre približne 5 až 7 minút.
  7. Ihneď opatrne zlúpnite papier na pečenie z cesta a zabaľte korpus do čistej utierky do rolky. Takto nechajte vychladnúť.
  8. Vychladenú čokoládu vyšľahajte pomocou šľahača do nadýchaného krému. Korpus rozviňte a potrite děmom a potom pripraveným krémom. Opäť zrolujte.
  9. Na polevu rozpustíme čokoládu s trochou oleja, premiešajte a polejte ňou hotovú roládu. Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť!👌👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*