- Mysleli ste si, že pripraviť luxusný čokoládový dezert iba zo štyroch surovín nie je možné? Ukážeme vám, že opak je pravdou.
Ingrediencie
- 110 g masla
- 260 g obľúbených sušienok (vyskúšať môžete napríklad maslové)
- 550 g syra Philadelphia, prípadné iného, podobného syra so smotanou
- 430 g Nutelly, prípadne obdobného čokoládového alebo orieškového krému
Príprava
- Prvým krokom je príprava základu cheesecakeu, ktorý v tomto nepečenom variante v podstate nahrádza cesto. Vezmite si teda sušienky a rozdrvte ich. Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a jednu polievkovú lyžicu Nutelly alebo iného obdobného čokoládového alebo orieškového krému, ktorý máte radi. Touto tekutou zmesou zalejte rozdrvené sušienky, premiešajte a máte hotový základ torty, ktorý vtlačte do tortovej formy, kde vytvorí spodnú vrstvu torty. Formu so sušienkovým základom dajte stuhnúť do chladničky.
- Potom si pripravte krém a to jednoducho tak, že dobre zmiešate Nutellu so smotanovým syrom. Krém tiež uložte do chladničky.
- Potom pripravený krém rovnomerne rozotrite na základ torty a vráťte do chladničky aspoň na 20 minút, aby sa všetky suroviny a ich chute a konzistencie vzájomne prepojili. Dezert je hotový a nezostáva nič iné, než vám popriať dobrú chuť.
Tipy navyše
Ak máte radi ovocie a dávate mu prednosť aj v múčnikoch, môžete si ním oživiť aj nepečený čokoládový cheesecake. Pokiaľ budete chcieť ovocie zakomponovať priamo do torty, môžete napríklad do krému, ktorým ste už pokryli sušienkový základ, vtlačiť čučoriedky alebo maliny. Ovocie môžete samozrejme podávať aj až na tanieriku s rezom torty, na doplnenie jej chutí.
Hotovú tortu môžete tiež dozdobiť vyšľahanou smotanou na šľahanie, kedy sa odporúča použiť aj stužovač. Finalizácia dezertu je už na Vašej fantázii.
Dobrú chuť 👌😋 a ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi :).
Leave a Reply