Mleté mäso sa hodí nielen do burgerov! 🙂 Počuli ste niekedy o pokrme golubce? Je to veľmi populárne jedlo v Poľsku alebo napríklad na Ukrajine, ale aj u nás si získal svojich obľúbencov.
Ingrediencie
- biela kapusta 1 hlávka
Mäsová náplň:
- mleté mäso (mix alebo hovädzie) 750 g
- menšia cibuľa 1 ks
- sladká paprika 1 lyžica
- mleté korenie
- soľ
Ostatné:
- cibuľa 2 ks
- veľký paradajkový pretlak 1 ks
- kyslá smotana 1 balenie
- nové korenie 8–10 guličiek
- bobkový list 4 ks
- čierne korenie 10 guličiek
- soľ
- korenie
Postup
- Mäso zmiešajte s najemno nakrájanou cibuľou, osoľte a okoreňte paprikou a korením. Dôkladne premiešajte.
- Hlávku kapusty otočte hlúbom nahor a listy u nej prekrájajte, aby sa lepšie odlupovali. Hlávku vložte do veľkého hrnca s vriacou vodou a nechajte listy postupne odlupovať a zmäknúť.
- Počítajte vždy dva na jeden závitok. Listy nechajte osušiť a vychladnúť na papierovej utierke. Rebrá zrežte, aby sa závitky lepšie motali.
Dajte vždy dva listy na seba, z mäsa utvorte valček a položte ho na listy. Preložte listy cez mäso z oboch strán, aby sa prekrývali, potom zospodu a nakoniec zhora. - V pekáči na oleji zosklovaťte dve nakrájané cibule, pridajte na rezance pokrájanú 1/4 zvyšnej hlávky kapusty, osoľte, pridajte nové korenie, celé korenie a bobkové listy a zmiešajte s paradajkovým pretlakom.
- Podlejte vodou, v ktorej sa varila hlávka a položte navrch závitky. Priklopte a v rúre rozohriatej na 200 ° C pečte cca 40 minút.
- Potom závitky vyberte a vmiešajte kyslú smotany rozmiešanú s trochou horúcej omáčky, aby sa nezrazila.
- Vráťte závitky späť a na chvíľu ešte vráťte do rúry prepiecť.
Prajeme dobrú chuť! 😋👌👩🍳
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi :).
Leave a Reply