Recept na GOLUBCE: Lahodné, mleté mäso zabalené do kapustových listov! Mňam!

Mleté mäso sa hodí nielen do burgerov! 🙂 Počuli ste niekedy o pokrme golubce? Je to veľmi populárne jedlo v Poľsku alebo napríklad na Ukrajine, ale aj u nás si získal svojich obľúbencov.

Ingrediencie
  • biela kapusta 1 hlávka
Mäsová náplň:
  • mleté ​​mäso (mix alebo hovädzie) 750 g
  • menšia cibuľa 1 ks
  • sladká paprika 1 lyžica
  • mleté ​​korenie
  • soľ
Ostatné:
  • cibuľa 2 ks
  • veľký paradajkový pretlak 1 ks
  • kyslá smotana 1 balenie
  • nové korenie 8–10 guličiek
  • bobkový list 4 ks
  • čierne korenie 10 guličiek
  • soľ
  • korenie

Postup
  1. Mäso zmiešajte s najemno nakrájanou cibuľou, osoľte a okoreňte paprikou a korením. Dôkladne premiešajte.
  2. Hlávku kapusty otočte hlúbom nahor a listy u nej prekrájajte, aby sa lepšie odlupovali. Hlávku vložte do veľkého hrnca s vriacou vodou a nechajte listy postupne odlupovať a zmäknúť.
  3. Počítajte vždy dva na jeden závitok. Listy nechajte osušiť a vychladnúť na papierovej utierke. Rebrá zrežte, aby sa závitky lepšie motali.
    Dajte vždy dva listy na seba, z mäsa utvorte valček a položte ho na listy. Preložte listy cez mäso z oboch strán, aby sa prekrývali, potom zospodu a nakoniec zhora.
  4. V pekáči na oleji zosklovaťte dve nakrájané cibule, pridajte na rezance pokrájanú 1/4 zvyšnej hlávky kapusty, osoľte, pridajte nové korenie, celé korenie a bobkové listy a zmiešajte s paradajkovým pretlakom.
  5. Podlejte vodou, v ktorej sa varila hlávka a položte navrch závitky. Priklopte a v rúre rozohriatej na 200 ° C pečte cca 40 minút.
  6. Potom závitky vyberte a vmiešajte kyslú smotany rozmiešanú s trochou horúcej omáčky, aby sa nezrazila.
  7. Vráťte závitky späť a na chvíľu ešte vráťte do rúry prepiecť.
Prajeme dobrú chuť! 😋👌👩‍🍳
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*