
Potrebujeme:
CESTO:
- 225 g hladká múka
- 100 g jemný kryštálový cukor
- 225 g maslo
PLNKA:
- 175 g maslo
- 175 g jemný kryštálový cukor
- 5 PL cukrový sirup
- 400 g kondenzované mlieko
POLEVA:
- 200 g tmavá čokoláda
OSTATNÉ SUROVINY :
- tuk na vymastenie plechu
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 160 °C. Plech zľahka vymastíme.
- V kuchynskom robote rýchlo spracujeme múku, cukor a maslo na hladké cesto. Cesto rovnomerne natlačíme do plechu a popicháme vidličkou. Pečieme 35 až 40 minút, až zozlatne.
- Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
- Do menšieho hrnca dáme maslo, cukor, sirup a kondenzované mlieko. Na miernom ohni ohrievame, až sa maslo úplne rozpustí.
- Zmes pomaly privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme, až zhustne. Potom ju nalejeme na vychladnutý korpus.
- Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nalejeme na karamelovú plnku, necháme stuhnúť a nakrájame na 24 štvorčekov.
Leave a Reply