Vynikajúce milionárske rezy: Je to mňamka!

Potrebujeme:
CESTO:
  • 225 g hladká múka
  • 100 g jemný kryštálový cukor
  • 225 g maslo
PLNKA:
  • 175 g maslo
  • 175 g jemný kryštálový cukor
  • 5 PL cukrový sirup
  • 400 g kondenzované mlieko
POLEVA:
  • 200 g tmavá čokoláda
OSTATNÉ SUROVINY :
  • tuk na vymastenie plechu
POSTUP
  1. Rúru predhrejeme na 160 °C. Plech zľahka vymastíme.
  2. V kuchynskom robote rýchlo spracujeme múku, cukor a maslo na hladké cesto. Cesto rovnomerne natlačíme do plechu a popicháme vidličkou. Pečieme 35 až 40 minút, až zozlatne.
  3. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Do menšieho hrnca dáme maslo, cukor, sirup a kondenzované mlieko. Na miernom ohni ohrievame, až sa maslo úplne rozpustí.
  5. Zmes pomaly privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme, až zhustne. Potom ju nalejeme na vychladnutý korpus.
  6. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Čokoládu nalejeme na karamelovú plnku, necháme stuhnúť a nakrájame na 24 štvorčekov.
Dobrú chuť 👌😋👍!
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Written By
More from redakcia
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *