Ingrediencie:
- 200 g horkej čokolády (alebo 100 g horkej a 100 g mliečnej čokolády)
- 115 g masla
- 100 g bieleho kryštálového cukru
- 50 g hnedého kryštálového cukru
- 3 stredne veľké vajíčka
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkovej esencie
- 60 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
Postup
- Najskôr vymastite štvorcový plech roztopeným maslom a vysteľte ho papierom na pečenie tak, aby prevísal zo všetkých strán – podrobný návod vidíte vo videu.
- Potom rúru predhrejte na 180°C.
- Vo vodnom kúpeli (teda v miske položenej na hrnci s vriacou vodou tak, aby sa voda nedotýkala dna misky) roztopte čokoládu. Pridajte maslo a miešajte, kým sa neroztopia a neprepoja.
- Keď sa čokoláda úplne roztopí, položte ju bokom a nechajte vychladnúť.
- Medzitým zmiešajte v miske oba druhy cukru.
- Po jednom k cukru primiešajte vajíčka – použite metličku a miešajte ručne.
- Keď je zmes krémová, pridajte soľ, vanilkový extrakt alebo esenciu a roztopenú čokoládovo-maslovú zmes.
- Všetko dôkladne premiešajte. Cesto by malo mať hustejšiu konzistenciu.
- Napokon preosejte múku a kakaový prášok do misky a pomaly ho primiešajte k ostatným surovinám.
- Hotové cesto prelejte na plech, jemne ním zatraste a párkrát pobúchajte po stole, aby sa rovnomerne rozlialo po plechu.
- Pečte ho v predhriatej rúre približne 30 minút.
- Keď je koláč upečený, vyberte ho z rúry a nechajte ho chladnúť minimálne 15 minút.
- Potom ho pokrájajte na 9 rovnako veľkých štvorcov a užite si jeho bohatú čokoládovú chuť.
Leave a Reply