Prísady
- 10 bielkov
- štipka soli
- 300 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 150 g strúhaných vlašských orechov
- 70 g rozpusteného masla
- 200 g polohrubej múky
- pol lyžičky prášku do pečiva
- citrónová kôra
- ríbezľová marmeláda na potretie
Krém:
- 250 ml mlieka
- 2 lyžice krupicového cukru
- 2 lyžice polohrubej múky uvarenej na kašu
- 250 g masla
- 125 g práškového cukru
- 200 g strúhaných vlašských orechov
- 100 g strúhanej čokolády
- 100 ml rumu
Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g horkej čokolády
- 50 g 100% tuku (Cera) a polky vlašských orechov na ozdobenie
Príprava
- Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a postupne zašľaháme krupicový a vanilkový cukor. primiešame strúhané orechy s citrónovú kôrou, múku s práškom do pečiva a nakoniec rozpustené vychladnuté maslo. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150-160°C po dobu asi 30 minút.
- Upečený korpus vyklopíme na mriežku, odstránime papier, necháme vychladnúť, preklopíme späť do plechu a potrieme ríbezľovou marmeládou.
- Z pripraveného maslového krému oddelíme asi dve tretiny a primiešame strúhané orechy, čokoládu a rum. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme do chladničky.
- Po stuhnutí orechového krému celý povrch potrieme ešte čistým maslovým krémom a necháme opäť v chladničke stuhnúť. Potom nakrájame štvorce (popr. obdĺžniky alebo kosoštvorce), hornú časť namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme polkami orechov.
Dobrú chuť a príjemné pečenie! 😋👩🍳🤩
Leave a Reply