Lahodné, orechové rezy s čokoládovou polevou: U nás doma veľmi obľúbené!

Prísady
  • 10 bielkov
  • štipka soli
  • 300 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 150 g strúhaných vlašských orechov
  • 70 g rozpusteného masla
  • 200 g polohrubej múky
  • pol lyžičky prášku do pečiva
  • citrónová kôra
  • ríbezľová marmeláda na potretie
Krém:
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice polohrubej múky uvarenej na kašu
  • 250 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 200 g strúhaných vlašských orechov
  • 100 g strúhanej čokolády
  • 100 ml rumu
Poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 100 g horkej čokolády
  • 50 g 100% tuku (Cera) a polky vlašských orechov na ozdobenie

Príprava
  1. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh a postupne zašľaháme krupicový a vanilkový cukor. primiešame strúhané orechy s citrónovú kôrou, múku s práškom do pečiva a nakoniec rozpustené vychladnuté maslo. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150-160°C po dobu asi 30 minút.
  2. Upečený korpus vyklopíme na mriežku, odstránime papier, necháme vychladnúť, preklopíme späť do plechu a potrieme ríbezľovou marmeládou.
  3. Z pripraveného maslového krému oddelíme asi dve tretiny a primiešame strúhané orechy, čokoládu a rum. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme do chladničky.
  4. Po stuhnutí orechového krému celý povrch potrieme ešte čistým maslovým krémom a necháme opäť v chladničke stuhnúť. Potom nakrájame štvorce (popr. obdĺžniky alebo kosoštvorce), hornú časť namočíme do čokoládovej polevy a ozdobíme polkami orechov.
Dobrú chuť a príjemné pečenie! 😋👩‍🍳🤩

Written By
More from redakcia
Zázrak prírody: Semienko, ktoré prirodzene zväčšuje prsia a znižuje nadváhu…
Snom každej ženy je nájsť prirodzené riešenie, ktoré zväčší prsia a zároveň...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *