Studený, čokoládovo-tvarohový koláč, ktorý je super na horúce dni!


Ingrediencie:
  • 20 maslových sušienok
  • 330 ml hustej smotany 30%
  • 2 tabuľky mliečnej čokolády
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 kg polotučného tvarohu
  • 3 polievkové lyžice želatíny (1/3 šálky vody na želatínu)
  • mandľové lupienky na posypanie na vrch

Postup:
  1. Tvaroh pretlačíme lisom alebo dvakrát pomelieme v kuchynskom robote.
  2. Mliečnu čokoládu rozpustíme v mliečnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
  3. 3 polievkové lyžice želatíny rozpustíme v 1/3 šálky horúcej vody a necháme trochu vychladnúť.
  4. Maslové sušienky dáme na plech s rozmermi cca 40 x 24 cm (môže byť vyložený papierom na pečenie, ale nemusí).
  5. Do misky dajte tvaroh, ktorý ste si predtým pretlačili cez lis a mixérom zmiešajte spolu s polovicou práškového cukru tak, aby ste sa zbavili hrudiek a vznikla vám homogénna hmota.
  6. Potom vyšľaháme smotanu. Na šľahanie šľahačky musí byť studená a pred šľahaním ju vyberte z chladničky. Ku koncu šľahania smotany pridáme pol pohára práškového cukru a ešte chvíľu šľaháme. Teraz znova vezmite syr a premiešajte ho mixérom a pridajte šľahačku. Potom pridáme vychladnutú želatínu a všetko dobre premiešame, kým sa suroviny nespoja.
  7. Nakoniec pridáme čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli a miešame len toľko, koľko je potrebné, aby sa suroviny spojili. Pripravenú tvarohovú hmotu dáme na vopred pripravený plech vyložený sušienkami. Hmotu rovnomerne rozotrieme po celej ploche plechu. Vrch posypeme praženými mandľami alebo napríklad hoblinkami čokolády.
Dobrú chuť!😋👌🤩🤩

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*