Ingrediencie
- 60 gramov hladká múka
- 15 gramov lieskové orechy
- 8 gramov kukuričný škrob
- 1 polievková lyžica korenie pre tekvicové koláče
- 50 gramov cukor
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 45 gramov tekvicové pyré
- 2 polievkové lyžice jogurt
- 10 gramov javorový sirup
- 75 gramov maslo
- 1 čajová lyžička vanilkový cukor
- 50 gramov čokoláda 80%
Postup
- Jediná nevýhoda je hodinové čakanie na jeho odležanie.
- Navážime si do misky všetky sypké ingrediencie, vrátane mletých orechov, rozpustíme maslo a zmiešame s tekutými prísadami. Potom to celé spojíme a riadne premiešame. Necháme hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto bude pevnejšie, ale zas nie úplne.
- Vymastíme si formu na madlenky a do každej dáme 1,5-2 čajové lyžičky a dáme piecť na 170 stupňov na 12-15 minút, kým nezačnú zlátnuť okraje. Po vybratí necháme vychladnúť do formičke (madlenka je veeeeľmi krehká – rozpadne sa vám, ak ju vyberiete priskoro).
- Po úplnom vychladnutí rozpustíme čokoládu nad parou. Do prázdnych formičiek dáme po 1 čajovej lyžičke čokolády a rozotrieme ju. Vtlačíme vychladnutú madlenku a necháme stuhnúť.
- A potom už len vyklopíme a papáme.
- Skvelé sú aj len také bez čokoládovej škrupinky.
Leave a Reply