Vynikajúce madlenky poliate čokoládou: Ideálne na sviatky!

Ingrediencie
  • 60 gramov hladká múka
  • 15 gramov lieskové orechy
  • 8 gramov kukuričný škrob
  • 1 polievková lyžica korenie pre tekvicové koláče
  • 50 gramov cukor
  • 1 čajová lyžička prášok do pečiva
  • 45 gramov tekvicové pyré
  • 2 polievkové lyžice jogurt
  • 10 gramov javorový sirup
  • 75 gramov maslo
  • 1 čajová lyžička vanilkový cukor
  • 50 gramov čokoláda 80%
Postup
  • Jediná nevýhoda je hodinové čakanie na jeho odležanie.
  • Navážime si do misky všetky sypké ingrediencie, vrátane mletých orechov, rozpustíme maslo a zmiešame s tekutými prísadami. Potom to celé spojíme a riadne premiešame. Necháme hodinu odpočinúť v chladničke. Cesto bude pevnejšie, ale zas nie úplne.
  • Vymastíme si formu na madlenky a do každej dáme 1,5-2 čajové lyžičky a dáme piecť na 170 stupňov na 12-15 minút, kým nezačnú zlátnuť okraje. Po vybratí necháme vychladnúť do formičke (madlenka je veeeeľmi krehká – rozpadne sa vám, ak ju vyberiete priskoro).
  • Po úplnom vychladnutí rozpustíme čokoládu nad parou. Do prázdnych formičiek dáme po 1 čajovej lyžičke čokolády a rozotrieme ju. Vtlačíme vychladnutú madlenku a necháme stuhnúť.
  • A potom už len vyklopíme a papáme.
  • Skvelé sú aj len také bez čokoládovej škrupinky.
Dobrú chuť! 😋
Určite sa o tento recept podeľte aj so svojimi priateľmi a rodinou :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*