Hľadáte alternatívu ku klasickým hranolčekom? Potom sa vám bude páčiť recept, ktorý vám dnes spoločne predstavíme. Sú to vynikajúce domáce sladké zemiakové hranolčeky s tou najlepšou chuťou. Na týchto hranolčekoch si pochutí celá vaša rodina. Sú skvelé ako príloha k večeri alebo obedu. Uvidíte, že si ich zamilujú už po prvej ochutnávke. Môžete ich podávať aj s domácim kečupom.
INGREDIENCIE
- 250 g sladkých zemiakov
- rozmarínové korenie
- cibuľové korenie
- chilli korenie
- soľ na dochutenie
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Najprv si pripravte sladké zemiaky. Umyte ich a nakrájajte na dlhé hranolčeky.
- V malej miske zmiešajte olej s čili korením, cibuľovým korením a rozmarínom. Dôkladne premiešajte.
- Každý sladký zemiak obalte v korení a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Sladké zemiaky pečte v rúre dozlatista pri teplote 180 stupňov približne 25 minút. Vyberte z rúry a je hotovo!
Leave a Reply