Najchutnejší čerešňový dezert z francúzskej kuchyne: Za 10 minút!

Tento jednoduchý a chutný recept na čerešňový clafoutis je jedným z najjednoduchších a najchutnejších francúzskych dezertov, aké ste kedy pripravili. Je jednoducho ideálny na každé ročné obdobie.

Základ pripomínajúci puding a na ňom veľa čerešní, posypaných trochou práškového cukru, najlepšie podávaný ako teplý dezert alebo aj na raňajky.

Prísady:
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky (100 g) cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 PL (30 g) rozpusteného masla
  • 1 šálka (240 ml) mlieka
  • 3/4 šálky (100 g) múky
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu alebo 1 lyžička vanilkového cukru
  • 600 g čerešní, zbavených kôstok a jadierok
  • Zapekacia misa s priemerom 26 cm

Postup si môžete pozrieť v priloženom odkaze TU:  https://youtu.be/N742tYufLSg

Prajeme dobrú chuť!😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*