Ingrediencie:
- Veľkosť formy: 20×20 cm
- 3 vajcia
- maslo 200 g
- mascarpone 100 g
- cukor 200 g
- 90 g horkej čokolády
- 65 g plohr. múky
- kakao 30 g
- vanilkový cukor (alebo vanilkový extrakt) 1 lyžička.
- štipka soli
Na čokoládovú polevu
- 33-35% krém 110 ml
- horká čokoláda 100g
- maslo 35g
- práškový cukor 2 PL.
Postup:
- Cesto: Čokoládu nakrájajte a vložte do veľkej misy. V malom hrnci roztopte maslo. Rozpustené maslo nalejte do čokolády a nechajte 30 sekúnd odstáť. Potom silikónovou stierkou vymiešajte do hladka. Pridajte cukor, vanilkový cukor (alebo tekutý vanilkový extrakt), štipku soli a premiešajte. Pridajte preosiate kakao. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Vajíčka pridávajte jedno po druhom. Po pridaní každého vajca cesto premiešajte. Pridáme mascarpone. Miešajte. Potom pridajte preosiatu múku. Cesto vymiešajte do hladka.
- Cesto nalejte do vymastenej formy a povrch uhlaďte. Koláč pečte 35-40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- Tip 1: Dôležité je, aby sa koláč neprepiekol, musí zostať mierne vlhký. Keď je koláč hotový, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
- Tip 2: V tejto fáze môžete koláč dokončiť a pred podávaním ho nechať v chladničke 2-4 hodiny (alebo cez noc), aby sa rozležal.
- Tip 3: Ak chcete, môžete koláč poliať čokoládovou polevou a nechať ho niekoľko hodín chladiť v chladničke.
- Čokoládová poleva: Pripravíte ju zmiešaním zohriatých (uvedených) ingrediencii. Hotovú polevu natrite na koláč. Povrch uhlaďte lyžicou alebo špachtľou. Koláč vložte do chladničky na 2 až 4 hodiny (alebo cez noc). Nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť!😋😋😋
Leave a Reply