Brownie s mascarpone a lahodnou, čokoládovou polevou!

Ingrediencie:
  • Veľkosť formy: 20×20 cm
  • 3 vajcia
  • maslo 200 g
  • mascarpone 100 g
  • cukor 200 g
  • 90 g horkej čokolády
  • 65 g plohr. múky
  • kakao 30 g
  • vanilkový cukor (alebo vanilkový extrakt) 1 lyžička.
  • štipka soli
Na čokoládovú polevu
  • 33-35% krém 110 ml
  • horká čokoláda 100g
  • maslo 35g
  • práškový cukor 2 PL.

Postup:
  1. Cesto: Čokoládu nakrájajte a vložte do veľkej misy. V malom hrnci roztopte maslo. Rozpustené maslo nalejte do čokolády a nechajte 30 sekúnd odstáť. Potom silikónovou stierkou vymiešajte do hladka. Pridajte cukor, vanilkový cukor (alebo tekutý vanilkový extrakt), štipku soli a premiešajte. Pridajte preosiate kakao. Premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Vajíčka pridávajte jedno po druhom. Po pridaní každého vajca cesto premiešajte. Pridáme mascarpone. Miešajte. Potom pridajte preosiatu múku. Cesto vymiešajte do hladka.
  3. Cesto nalejte do vymastenej formy a povrch uhlaďte. Koláč pečte 35-40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
  • Tip 1: Dôležité je, aby sa koláč neprepiekol, musí zostať mierne vlhký. Keď je koláč hotový, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Tip 2: V tejto fáze môžete koláč dokončiť a pred podávaním ho nechať v chladničke 2-4 hodiny (alebo cez noc), aby sa rozležal.
  • Tip 3: Ak chcete, môžete koláč poliať čokoládovou polevou a nechať ho niekoľko hodín chladiť v chladničke.
  1. Čokoládová poleva: Pripravíte ju zmiešaním zohriatých (uvedených) ingrediencii. Hotovú polevu natrite na koláč. Povrch uhlaďte lyžicou alebo špachtľou. Koláč vložte do chladničky na 2 až 4 hodiny (alebo cez noc). Nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť!😋😋😋

Written By
More from redakcia
Vedeli ste, že táto surovina vám zníži krvný tlak?
Ešte predtým, ako si tento článok prečítate, musíte vedieť, že sa bude...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *