Kapustové závitky na pare: Chutná, zdravšia a ľahšia verzia tradičných kapustových závitkov.

Ingrediencie:
  • hlávka kapusty
  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 250 g ryže
  • 300 g húb
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice
  • Soľ, korenie, pálivá a sladká paprika
Omáčka
  • 1 plechovka paradajok v paradajkovej šťave
  • hrsť bazalkových listov
  • 2 lyžice oleja
  • soľ, korenie

Postup:
  1. Ryžu uvarte napoly natvrdo. Uvarenú ryžu vložte do misky.
  2. Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja, vložíme mäso a nadrobno nakrájanú cibuľu, ochutíme korením, soľou, štipľavou a sladkou paprikou a smažíme asi 6-8 minút.
  3. Do misky s ryžou vložte opečené mäso a cibuľu. Na panvicu, na ktorej ste smažili mäso, nalejte lyžicu oleja, do horúceho oleja vložte očistené a na plátky nakrájané huby, osoľte, okoreňte a smažte asi 5 minút.
  4. Do ryže s mäsom vložte opečené huby. Všetky prísady na plnku zmiešajte, podľa chuti osoľte a okoreňte.
  5. Kapustu rozdeľte na listy. Listy umyte, z každého odrežte hrubú časť, potom ich vložte do parného hrnca a varte 5 minút. Plnku zabaľte do kapustných listov zmäknutých v parnom hrnci a plnené kapustné závitky zas vložte do parného hrnca. Plnené kapustové závitky varte v pare 30 minút.
  6. Rozohrejte hrniec, potom doňho vložte paradajky z konzervy s marinádou, pridajte lístky bazalky, soľ, korenie. Keď omáčka zovrie, nechajte ju chvíľku povariť. Podávajte dusené kapustové závitky s paradajkovou omáčkou.
Dobrú chuť!👌😋
Zdieľajte tento recept na zdravé a chutné závitky s rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*