Prísady na piškótový koláč:
- 6 vajec
- 3 lyžice cukru
- 4 lyžice medu
- 1 pohár krupicovej múky (v mojom prípade 1 pohár = 250 ml)
- 0,5 pohára celozrnnej polohr. múky
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Prísady na náplň:
- 2 – 3 hrste malín
- 200 ml 30% alebo 36% smotany (z chladničky)
- 4 PL syra mascarpone (z chladničky)
- 2,5 lyžice práškového cukru
Prísady na polevu:
- 0,5 plechovky karamel. kondenzovanej hmoty (cca 200 – 250 g)
- 2 hrste mandľových lupienkov
Okrem toho:
- Forma s rozmermi 18 × 18 cm (môže byť o niečo väčšia, piškótový koláč bude tenší)
Postup:
- Múky som preosiala s práškom do pečiva do misky. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vyšľahajte bielky so štipkou soli. Pridala som cukor a miešala na nízkych otáčkach. Potom som pridávala po jednom žĺtku a jemne miešala. Prisypala som preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešala. Nakoniec som pridala med a všetko spolu premiešala.
- Piškótový koláč som piekla v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Nechajte ho vychladnúť.
- Keď cesto vychladlo, rozkrojila som ho na polovicu. Potom som na prvú polovicu natrela vyšľahanú šľahačku s mascarpone a práškovým cukrom. Do krému som dala maliny. Prikryte ju druhou vrstvou piškótového cesta. Na vrch nalejte jemne zohriatu karamelovú zmes a posypte mandľami. Hotový koláč dajte do chladničky.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌
Leave a Reply