Lahodný domáci koláč s malinami a medovou piškótou: Jednoduchý recept!


Prísady na piškótový koláč:
  • 6 vajec
  • 3 lyžice cukru
  • 4 lyžice medu
  • 1 pohár krupicovej múky (v mojom prípade 1 pohár = 250 ml)
  • 0,5 pohára celozrnnej polohr. múky
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Prísady na náplň:
  • 2 – 3 hrste malín
  • 200 ml 30% alebo 36% smotany (z chladničky)
  • 4 PL syra mascarpone (z chladničky)
  • 2,5 lyžice práškového cukru
Prísady na polevu:
  • 0,5 plechovky karamel. kondenzovanej hmoty (cca 200 – 250 g)
  • 2 hrste mandľových lupienkov
Okrem toho:
  • Forma s rozmermi 18 × 18 cm (môže byť o niečo väčšia, piškótový koláč bude tenší)

Postup:
  1. Múky som preosiala s práškom do pečiva do misky. Oddeľte žĺtky od bielkov. Vyšľahajte bielky so štipkou soli. Pridala som cukor a miešala na nízkych otáčkach. Potom som pridávala po jednom žĺtku a jemne miešala. Prisypala som preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešala. Nakoniec som pridala med a všetko spolu premiešala.
  2. Piškótový koláč som piekla v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Nechajte ho vychladnúť.
  3. Keď cesto vychladlo, rozkrojila som ho na polovicu. Potom som na prvú polovicu natrela vyšľahanú šľahačku s mascarpone a práškovým cukrom. Do krému som dala maliny. Prikryte ju druhou vrstvou piškótového cesta. Na vrch nalejte jemne zohriatu karamelovú zmes a posypte mandľami. Hotový koláč dajte do chladničky.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*