Na prípravu budete potrebovať:
- kakaový prášok – 100 gr;
- mlieko – 180 ml;
- maslo – 50 gr;
- cukor – 50 gr.
- oriešky podľa chuti (nepovinné, kto chce môže)
Príprava:
- Pri výrobe domácej čokolády je dôležité používať kvalitné výrobky – prírodný kakaový prášok. Obsah tuku v masle musí byť najmenej 82,5 %. To je kľúč k dosiahnutiu chutného dezertu.
- Maslo nakrájajte na kocky. Dajte ho do hrnca s mliekom a postavte na oheň. Priveďte do varu, okamžite odstavte z ohňa a miešajte, aby sa maslo úplne rozpustí. Hlavnou úlohou je dosiahnuť správnu konzistenciu tekutiny. Ak je trochu hustá, môžete pridať mlieko.
- Do mlieka nasypte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. 50 g cukru na takéto množstvo mlieka je priemerné množstvo, ktoré zodpovedá veľkosti horkej čokolády. Ak máte chuť na sladké, odporúčame zvýšiť obsah cukru 1,5 až 2-násobne.
- Pridajte kakao a dôkladne premiešajte. Ak je konzistencia príliš viskózna, pridajte horúce mlieko. Dbajte na to, aby ste získali hustú, lesklú, hmotu, ako je hustá smotana. Môžete pridať aj oriešky ak chcete.
- Čokoládu nalejte do formičiek, nechajte vychladnúť a vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
Dobrú chuť!
Leave a Reply