Kto má rád punčové rezy? Ja som do nich blázon. Tu je recept, presne taký, aký pripravuje moja babička!

Zložky
  • 2 celé vajcia
  • 4 žĺtky
  • 15 dkg práškového cukru
  • citrónovú kôru
  • 4 vaječné bielky
  • 15 dkg polohr. múky
  • broskyňová príchuť
Náplň:
  • 15 g práškového cukru
  • 15 kusov piškót
  • šťava z 1 citróna
  • 15 gramov mletých vlašských orechov
  • 5 deka čokolády
  • 1 deciliter rumu
  • Cukor uvarte s trochou vody na hustý sirup. Po vychladnutí sirupom namočte piškóty, pridajte citrónovú šťavu, mleté orechy a rum. Plnku dobre premiešajte a zmiešajte s nastrúhanou čokoládou. Celú zmes ešte raz dobre premiešajte.
Rumová poleva:
  • 26 g práškového cukru,
  • 2 polievkové lyžice vriacej vody
  • 2 polievkové lyžice rumu

Príprava
  1. Dve celé vajcia, štyri žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru miešajte pol hodiny.
  2. Bielka vyšľahajte do tuha, potom pridajte múku a jemne vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pomaly pečte na 180 C cca 35 min, treba sledovať.
  3. Keď je cesto upečené, vyberte ho z formy a navlhčeným nožom ho pozdĺžne rozrežte na tri rovnaké časti. Spodnú časť natrite broskyňovým džemom a na vrch rozotrite polovicu plnky. Navrch položte druhú časť, pokvapkajte rumom, potrite marhuľovým džemom a zvyškom plnky. Prikryte treťou vrstvou, zaťažte ťažkým závažím na 1 hodinu a potom prelejte rumovou polevou.
  4. Krájajte až na druhý deň.
  • Na jednoduchšiu punčovú polevu je tu 25 dkg práškového cukru, 3 PL citrónovej šťavy, 2 PL višňovej šťavy. Dobre vymiešam a keď je studená natriem na koláč.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*