Prísady na cesto:
- 4 lyžice polohr.múky
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 2 lyžice kakaa
- 1 dl oleja na varenie/ ešte lepšie kokosového oleja (izbová teplota)
- 1 lyžička prášku do pečiva
Zložky tvarohového krému:
- 500 g tvarohu
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru alebo vanilkového prášku
- 1 PL citrónovej šťavy
Želé vrstva:
- 7 dl nealkoholického nápoja (stačí akýkoľvek sýtený nealkoholický nápoj alebo džús)
- 2 lyžičky vanilkového pudingového pudingu
- 2 lyžice cukru
Postup:
- Cesto: Najprv pripravte cesto oddelením vajec. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha. Žĺtky s cukrom vyšľahajte elektrickým šľahačom do svetlej farby a potom pridajte olej. Potom zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva a dobre vmiešajte do žĺtkov. Do tejto zmesi jemne a po malých častiach vmiešajte bielky, aby vznikla homogénna zmes. Preneste na maslom vymastený plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20 minút pri 170 °C.
- Tvarohový krém: Všetky prísady zmiešajte, kým nevznikne homogénna hmota. Ak chcete, aby zmes neobsahovala hrudky, rozmixujte ju tyčovým mixérom na jemnú zrnitú konzistenciu.
- Vrstva sódy alebo džúsu: Zmiešajte pudingový prášok s cukrom, potom pridajte zvolenú sódu a dobre premiešajte, kým sa nevytvoria hrudky. Dajte na sporák a za stáleho miešania varte, kým nevznikne konzistencia pudingu. Odložte na 20-30 minút do chladu.
- Keď je piškótový základ hotový, lyžicou naň naneste tvarohový krém, uhlaďte ho a potom môžete pridať vychladnutú vrstvu sódy.
Leave a Reply