KYSNUTÝ KOLÁČ S JAHODAMI a drobenkou: Odporúčam ho, je veľmi chutný!

Potrebujeme:
  • 500 g polohr. múky
  • 50 g droždia
  • 2 vajcia
  • 150 g masla (rozpusteného)
  • 3/4 šálky mlieka (teplého)
  • 5 lyžičiek cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 500 g jahôd
  • 1/2 plechovky kondenzovaného mlieka
  • 50 g kokosových hoblín
Prísady na drobenku:
  • 100 g polohr. múky
  • 100 g masla
  • 50 g práškového cukru
Okrem toho:
  • Plech na pečenie 22/32 cm
  • Papier na pečenie (na vyloženie plechu)
Postup:
  1. Do misky dám rozdrobené droždie, lyžicu cukru, dve lyžice múky, 3 lyžice teplého mlieka, premiešam a dám na teplé miesto vykysnúť.
    Do väčšej misky dám múku, cukor, soľ, nalejem vykysnuté droždie, teplé mlieko, pridám vajcia, rozpustené maslo (vychladnuté).
    a vymiesim cesto.
  2. Ja vždy miesim kysnuté cesto, kým nie je “lesklé”. Cesto som prikryla utierkou a nechala ho na teplom mieste vykysnúť.
  3. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, preložím ho na plech. Vrchnú časť cesta som potrela hmotou kondenzov.mlieka a posypala kokosovými hoblinami.
    Z jahôd som odstránila stopky, opláchla ich, osušila papierovou utierkou a položila na koláč.
  4. Z múky, práškového cukru a masla vymiesime mrveničku. Potom posypala na cesto. Cesto som odložila na ďalších 15-20 minút na kysnutie. Rúru som predhriala na 180 stupňov a piekla asi 40-50 minút.
DOBRÚ CHUŤ! Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*