Suroviny:
- 500 g hovädzej pečienky
- 1 veľký alebo 2 malé oštiepky
- 2 konzervované paprikové struky
- 1 cibuľa
- 4 čajové lyžičky pikantnej horčice
- 50 g masla
- 250 ml vývaru (najlepšie hovädzieho)
- 0,5 šálky suchého červeného vína
- 1 PL hustej kyslej smotany
- soľ, korenie
Príprava:
- Mäso umyte, osušte a nakrájajte na 4 rovnaké časti. Každý kúsok roztlačte paličkou na tenký plát. Každý plátok mäsa potrite 1 lyžičkou horčice, potom naň položte na plátky nakrájaný oštiepok a na plátky nakrájanú papriku. Mäso zrolujte a zviažte bavlnenou niťou.
- Na panvici rozohrejte maslo a rolády opečte z každej strany. Opečené rolády vložte do hrnca a zalejte teplým vývarom. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a víno. Roládu dusíme na miernom ohni približne 40-50 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
- Keď je mäso mäkké, vyberte ho z omáčky a odstráňte nite. Do omáčky pridajte lyžicu smotany a dochuťte ju soľou a korením.
Leave a Reply