Hovädzie roládky s oštiepkom: Moja rodina ich miluje…

Suroviny:
  • 500 g hovädzej pečienky
  • 1 veľký alebo 2 malé oštiepky
  • 2 konzervované paprikové struky
  • 1 cibuľa
  • 4 čajové lyžičky pikantnej horčice
  • 50 g masla
  • 250 ml vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 0,5 šálky suchého červeného vína
  • 1 PL hustej kyslej smotany
  • soľ, korenie
Príprava:
  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na 4 rovnaké časti. Každý kúsok roztlačte paličkou na tenký plát. Každý plátok mäsa potrite 1 lyžičkou horčice, potom naň položte na plátky nakrájaný oštiepok a na plátky nakrájanú papriku. Mäso zrolujte a zviažte bavlnenou niťou.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a rolády opečte z každej strany. Opečené rolády vložte do hrnca a zalejte teplým vývarom. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a víno. Roládu dusíme na miernom ohni približne 40-50 minút, v prípade potreby pridáme vodu.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberte ho z omáčky a odstráňte nite. Do omáčky pridajte lyžicu smotany a dochuťte ju soľou a korením.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*