Zloženie:
- 1,5 kg hovädzieho mäsa, najlepšie s kosťou – zadok, bôčik, stehno
- 6-7 veľkých mrkiev
- 2 repy
- 2 bobkové listy
- 1 malá hlava zeleru
- 1 malá hlávka kalerábu
- 1 veľká cibuľa
- 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 1 malá hlávka kapusty
- 10-12 zrniek čierneho korenia
- soľ podľa chuti
Postup:
- Mäso nakrájajte na tri alebo štyri veľké kusy, v prípade potreby očistite a vložte do veľkého pekáča. Zalejte ho dostatočným množstvom vody, potom ho položte na sporák spolu s bobkovými listami a korením a priveďte vodu do varu.
- Keď začne vrieť, odoberte penu, pridajte cibuľu a zeler, znížte teplotu na minimum a nechajte polievku variť. Keď sa varí dve hodiny, pridajte ostatnú zeleninu nakrájanú podľa vlastnej chuti, trochu soli a zázvoru. Nechajte variť ešte hodinu.
- Keď je všetko mäkké a mäso uvarené, nasekajte petržlenovú vňať a pridajte ju do polievky, potom ju ochutnajte, ak vám niečo chýba, pridajte ju a môžete podávať.
Dobrú chuť!
Leave a Reply