Obľúbený vývar, ktorý moja rodinka ľúbi najviac!

 

Zloženie:
  • 1,5 kg hovädzieho mäsa, najlepšie s kosťou – zadok, bôčik, stehno
  • 6-7 veľkých mrkiev
  • 2 repy
  • 2 bobkové listy
  • 1 malá hlava zeleru
  • 1 malá hlávka kalerábu
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 malá hlávka kapusty
  • 10-12 zrniek čierneho korenia
  • soľ podľa chuti

Postup:
  1. Mäso nakrájajte na tri alebo štyri veľké kusy, v prípade potreby očistite a vložte do veľkého pekáča. Zalejte ho dostatočným množstvom vody, potom ho položte na sporák spolu s bobkovými listami a korením a priveďte vodu do varu.
  2. Keď začne vrieť, odoberte penu, pridajte cibuľu a zeler, znížte teplotu na minimum a nechajte polievku variť. Keď sa varí dve hodiny, pridajte ostatnú zeleninu nakrájanú podľa vlastnej chuti, trochu soli a zázvoru. Nechajte variť ešte hodinu.
  3. Keď je všetko mäkké a mäso uvarené, nasekajte petržlenovú vňať a pridajte ju do polievky, potom ju ochutnajte, ak vám niečo chýba, pridajte ju a môžete podávať.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*