Zloženie:
- 350 g masla
- 300 gramov kyslej smotany
- 4 vajcia
- 4 šálky hladkej múky
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 2 šálky vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice medu
- rastlinný olej
Príprava:
- Najprv zmiešajte maslo izbovej teploty s preosiatou múkou. Pridajte 3 žĺtky, kyslú smotanu a sódu bikarbónu. Uhnetieme, zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky.
- Zo zmesi odstráňte fóliu a rozdeľte ju na 8 rovnakých častí. Každú z nich vytvarujte do kruhu.
- Pripravte náplň. Vlašské orechy pomeľte, oddelené bielky vyšľahajte s cukrom do tuha a potom ich pridajte k orechom.
- Na pomúčenej doske roztiahnite každý plát na veľmi tenko.
- Prvý plát vložte do vymastenej formy na pečenie, potom naň rozotrite plnku, položte naň druhý plát a rozotrite naň plnku. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky pláty.
- Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C 40-50 minút.
- Rozpustite med, zmiešajte ho s 50 gramami mäkkého masla a 5-10 minút pred koncom pečenia ho nalejte na vrch baklavy.
- Nakrájajte ju za studena a podávajte!
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply