Ak máte radi baklavu, rýchlo si recept uložte! Je vynikajúci!

Zloženie:
  • 350 g masla
  • 300 gramov kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 4 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 2 šálky vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice medu
  • rastlinný olej

Príprava:
  1. Najprv zmiešajte maslo izbovej teploty s preosiatou múkou. Pridajte 3 žĺtky, kyslú smotanu a sódu bikarbónu. Uhnetieme, zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky.
  2. Zo zmesi odstráňte fóliu a rozdeľte ju na 8 rovnakých častí. Každú z nich vytvarujte do kruhu.
  3. Pripravte náplň. Vlašské orechy pomeľte, oddelené bielky vyšľahajte s cukrom do tuha a potom ich pridajte k orechom.
  4. Na pomúčenej doske roztiahnite každý plát na veľmi tenko.
  5. Prvý plát vložte do vymastenej formy na pečenie, potom naň rozotrite plnku, položte naň druhý plát a rozotrite naň plnku. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky pláty.
  6. Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C 40-50 minút.
  7. Rozpustite med, zmiešajte ho s 50 gramami mäkkého masla a 5-10 minút pred koncom pečenia ho nalejte na vrch baklavy.
  8. Nakrájajte ju za studena a podávajte!
DOBRÚ CHUŤ!

Written By
More from redakcia
4 prekvapivé výhody sviečok na uši, na ktoré ste možno ani nepomysleli!
Pri sviečkovaní uší sa používa dutý, osvetlený, voskom a parafínom ošetrený ľanový...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *