ZLOŽKY
Na cesto:
- 2 ks. Vajcia
- 50 g polohr. múka
- 40 g Kryšt. Cukor
- štipka soli
Na krém:
- 1 plechovka (850 g) marhúľ
- 300 ml Šľahačka
- 300 g Tvaroh
- 180 g Práškový cukor
- 70 ml Kyslá smotana
- 30 g Želatína
- 10 g Vanilkový cukor
PRÍPRAVA:
- Bielka vyšľahajte so štipkou soli do peny. Keď sa bielka trochu napenia, postupne pridávajte cukor a miešajte. Postupne pridajte žĺtky a nakoniec ručne metličkou vmiešajte múku. Pripravené cesto rozotrite na okrúhlu formu vyloženú papierom na pečenie a upečte.
- Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 20 minút – vždy na to dávajte pozor. Po upečení nechajte vychladnúť, odrežte okraje a odstráňte kôrku. Pripravené cesto vložte späť do formy a potrite marhuľovou šťavou.
- Želatínu pripravte podľa návodu na obale – najprv ju zalejte vodou a nechajte napučať.
- Marhule rozmixujte ručným mixérom a odložte bokom. Tvaroh rozmixujte rovnakým spôsobom ručným mixérom na jemnú konzistenciu, pridajte cukor a trochu šľahačky. V druhej miske vyšľahajte zvyšnú šľahačku do tuha – podľa chuti pridajte cukor, ja som pridala 2 polievkové lyžice. Tvaroh zmiešajte so šľahačkou a kyslou smotanou.
- Napučanú želatínu zohrejte – 1/3 pridajte do marhuľovej zmesi a zvyšok vlejte do tvarohovej zmesi. Miešajte.
- Tvarohovú zmes nalejte do formy – ja som steny vyložila potravinárskou fóliou. Marhuľovú zmes opatrne rozotrite na tvarohovú zmes a vidličkou vytvorte kruhové vzory. Vychlaďte a potom podávajte.
Leave a Reply