Luxusný dezert s krémom a vaječným likérom: Žiadna návšteva neodmietne takú dobrotu!

Potrebujeme:
  • 6 vaječných bielkov
  • štipka soli
  • 180 g jemného kryštálového cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 90 g hladkej múky
  • 1 a 1/2 polievkovej lyžice kakaa
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g mletých lieskových orieškov
  • 250 g brusnicového kompótu
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 balíčky zahusťovadla na šľahačku
  • 150 ml vaječného likéru
  • 50 g čokoládových hoblín
Postup:
  1. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha. Počas šľahania pridávajte cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Do snehu zľahka vmiešajte žĺtky. Preosejte múku s práškom do pečiva, kakaovým práškom a kukuričným škrobom. Práškovú zmes a mleté orechy vmiešajte do vaječnej zmesi.
  2. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Pripravenú zmes rozotrite na plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 18 až 20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť, potom naň navrstvite scedené brusnice. Dobre vychladenú smotanu vyšľahajte so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom do tuha.
  3. Šľahačku rozotrite na cesto v hrubej vrstve a zadnou stranou lyžice vytvorte vlnky. Pokvapkajte vaječným likérom. Na ozdobu dezertu nastrúhajte väčšie hobliny čokolády.
DOBRÚ CHUŤ! Zdieľajte tento recept aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*