Rakovina sa “bojí” tejto potraviny: Táto potravina dokáže skutočne veľa a predsa ju konzumuje málo ľudí!

Brokolica je zázračná a zachraňuje životy – pozrite sa, čo hovorí nová vedecká štúdia

Brokolica je nepriateľom baktérie Helicobacter pylori a tak pomáha v boji proti vredom a rakovine žalúdka. Štúdia, ktorú spoločne vykonali americkí a francúzski výskumníci v laboratórnych podmienkach, zistila, že brokolica obsahuje látku sulforafán, ktorá ničí baktérie Helicobacter pylori, ako aj baktérie odolné voči antibiotikám alebo baktérie mimo buniek, ako aj tie vo vnútri buniek.

  • Má tiež protirakovinové vlastnosti a môže pomôcť predchádzať rakovine žalúdka.

Podľa vedcov je množstvo sulforafánu obsiahnuté v brokolici dostatočné na dosiahnutie priaznivého účinku. Niektoré odrody brokolice, ako aj výhonky rastliny sú v skutočnosti bohatšie na sulforafán.

Tieto údaje sú určite sľubné, pretože strava podľa odborníkov zohráva dôležitú úlohu v prevencii a boji proti žalúdočným vredom a rakovine žalúdka.

Ako tvrdia vedci, infekcie Helicobacter pylori sú v žalúdku také časté, že v rozvojových krajinách dosahujú až 90 %. Helicobacter pylori sa považuje za hlavnú príčinu vredov a rakoviny žalúdka.

Bojuje sa proti nej antibiotikami a to silnými, ale aj napriek nim sa u 20 % pacientov objaví rezistencia mikroorganizmov a neúčinnosť antibiotík.

Zdieľajte túto informáciu aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*