Fantastické, krémové kocky z lístkového cesta plné skvelého ovocia. Jednoducho vynikajúce!

Prísady:
  • 6 ks. Vaječný bielok
  • 150 g Cukor
  • 6 ks. Vaječný žĺtok
  • 100 g mleté vlašské orechy
  • 2 polievkové lyžice polohr. múka
  • 3 polievkové lyžice nahrubo nastrúhanej čokolády
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
Na krém:
  • 2 ks. Želatína v prášku
  • 500 g Prírodný jogurt
  • 500 ml Šľahačka
  • 200 g Práškový cukor
  • 1 kg Jahody
Navyše:
  • 1 ks. Lístkové cesto
  • 50 g práškový cukor

Postup:
  1. Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko, rozrežte na polovicu a jednu polovicu pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 5 – 7 minút. Nezabudnite lístkové cesto popichať vidličkou, aby sa na ňom počas pečenia netvorili bubliny. Odstráňte ho a nalejte naňho orechovú zmes.
  2. Bielky vyšľahajte s cukrom do tuha, potom po jednom pridávajte žĺtky a po každom žĺtku dobre vyšľahajte. Zmiešajte orechy, múku, prášok do pečiva a nahrubo nastrúhanú čokoládu a pridajte. Premiešajte drevenou lyžicou a rozotrite na lístkové cesto.
    Vložte späť do predhriatej rúry a pečte 15 – 20 minút.
  3. Medzitým pripravte krém. Želatínu namočte podľa pokynov na obale. Smotanu vyšľahajte do tuha a po častiach do nej vmiešajte prírodný jogurt. Opatrne premiešajte a nakoniec pridajte želatínu.
  4. Časť krému rozotrieme na cesto, navrstvíme jahody a zvyšok krému rozotrieme na vrch. Druhý plát cesta upečte dozlatista a položte naň. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*