Prísady:
- 6 ks. Vaječný bielok
- 150 g Cukor
- 6 ks. Vaječný žĺtok
- 100 g mleté vlašské orechy
- 2 polievkové lyžice polohr. múka
- 3 polievkové lyžice nahrubo nastrúhanej čokolády
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
Na krém:
- 2 ks. Želatína v prášku
- 500 g Prírodný jogurt
- 500 ml Šľahačka
- 200 g Práškový cukor
- 1 kg Jahody
Navyše:
- 1 ks. Lístkové cesto
- 50 g práškový cukor
Postup:
- Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko, rozrežte na polovicu a jednu polovicu pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 5 – 7 minút. Nezabudnite lístkové cesto popichať vidličkou, aby sa na ňom počas pečenia netvorili bubliny. Odstráňte ho a nalejte naňho orechovú zmes.
- Bielky vyšľahajte s cukrom do tuha, potom po jednom pridávajte žĺtky a po každom žĺtku dobre vyšľahajte. Zmiešajte orechy, múku, prášok do pečiva a nahrubo nastrúhanú čokoládu a pridajte. Premiešajte drevenou lyžicou a rozotrite na lístkové cesto.
Vložte späť do predhriatej rúry a pečte 15 – 20 minút. - Medzitým pripravte krém. Želatínu namočte podľa pokynov na obale. Smotanu vyšľahajte do tuha a po častiach do nej vmiešajte prírodný jogurt. Opatrne premiešajte a nakoniec pridajte želatínu.
- Časť krému rozotrieme na cesto, navrstvíme jahody a zvyšok krému rozotrieme na vrch. Druhý plát cesta upečte dozlatista a položte naň. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply