Suroviny na cesto:
- 12 ks vajíčko
- 16 pl cukor
- 12 pl múka
- 6 pl mleté orechy
- 4 pl sýtená minerálka
- 1 štipka soli
- 2 pl kakao
- 1 bal. kypriaci prášok
Suroviny na krém:
- 500 ml mlieko
- 1 bal. pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
- 6 pl cukor
- 2 bal. vanilkový cukor
- 300 g maslo
- 150 g mleté orechy
- 50g nastrúhaná čokoláda
Príprava:
- Pripravíme si prvé cesto. Vymiešame 6 bielok z vajíčok s 1 štipkou soli a potom pridajme k tomu 8 pl cukru, keď sme už vymiešali aj s cukrom, pridáme aj pomleté orechy a 6 pl múky. S papierom na pečenie vyložíme plech, vlejeme tam cesto a upečieme na 180 stupňoch približne 30 minút.
- Pripravíme si druhé cesto. Vymiešame 6 bielok z vajíčok so štipkou soli a pridáme 8 pl cukru, minerálku, 6 pl múky do ktorého sme zamiešali kakao a nakoniec pridáme 6 vajíčkových žĺtkov a nalejeme na plech vyložení papierom na pečenie. Pečieme približne 25 minút na 180 stupňoch.
- Pripravme si krém. Uvaríme 400 ml mlieka. V jednej mise zmiešame vanilkový pudingový prášok so 6 žĺtkamy ( ktoré nám ostali od prvého cesta ) a so 100 ml mliekom. To všetko zmiešame a potom primiešame k varenému mlieku, pridáme k nemu cukor a vanilkový cukor. Keď sa to uvarilo tak dáme dole zo sporáka a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame na penu a potom pridáme ku krému aj s pomletými orechmi.
- Upečené kakaové cesto položíme na tácku a natrieme polovicou krému a na vrch krému dáme upečené cesto s orechmi a na ten vrch zvyšok krému. Keď je torta poskladaná, tak vrch posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme jeden deň postáť, aby cesto zmäklo. Na druhý deň krájame, dobrú chuť!
Leave a Reply