Orechová torta s dokonalým krémom: Je taká dobrá, že aj 2 kusy na tanieri vám budú málo!

Suroviny na cesto:
  • 12 ks vajíčko
  • 16 pl cukor
  • 12 pl múka
  • 6 pl mleté orechy
  • 4 pl sýtená minerálka
  • 1 štipka soli
  • 2 pl kakao
  • 1 bal. kypriaci prášok
Suroviny na krém:
  • 500 ml mlieko
  • 1 bal. pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
  • 6 pl cukor
  • 2 bal. vanilkový cukor
  • 300 g maslo
  • 150 g mleté orechy
  • 50g nastrúhaná čokoláda
Príprava:
  1. Pripravíme si prvé cesto. Vymiešame 6 bielok z vajíčok s 1 štipkou soli a potom pridajme k tomu 8 pl cukru, keď sme už vymiešali aj s cukrom, pridáme aj pomleté orechy a 6 pl múky. S papierom na pečenie vyložíme plech, vlejeme tam cesto a upečieme na 180 stupňoch približne 30 minút.
  2. Pripravíme si druhé cesto. Vymiešame 6 bielok z vajíčok so štipkou soli a pridáme 8 pl cukru, minerálku, 6 pl múky do ktorého sme zamiešali kakao a nakoniec pridáme 6 vajíčkových žĺtkov a nalejeme na plech vyložení papierom na pečenie. Pečieme približne 25 minút na 180 stupňoch.
  3. Pripravme si krém. Uvaríme 400 ml mlieka. V jednej mise zmiešame vanilkový pudingový prášok so 6 žĺtkamy ( ktoré nám ostali od prvého cesta ) a so 100 ml mliekom. To všetko zmiešame a potom primiešame k varenému mlieku, pridáme k nemu cukor a vanilkový cukor. Keď sa to uvarilo tak dáme dole zo sporáka a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame na penu a potom pridáme ku krému aj s pomletými orechmi.
  4. Upečené kakaové cesto položíme na tácku a natrieme polovicou krému a na vrch krému dáme upečené cesto s orechmi a na ten vrch zvyšok krému. Keď je torta poskladaná, tak vrch posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme jeden deň postáť, aby cesto zmäklo. Na druhý deň krájame, dobrú chuť!
Nezabudnite recept zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*