Pre základ:
- 2 plné ruky vlašských orechov
- 1 hrsť mandlí
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 10 ks. ďatlí
- 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu
- 10 polievkových lyžíc vody
Na arašidový krém
- 4 polievkové lyžice arašidového masla
- 8 ks. ďatlí
- 5 polievkových lyžíc kokosového oleja
Na pistáciový krém:
- 4 polievkové lyžice pistáciového masla
- 8 ks. ďatlí
- 5 polievkových lyžíc kokosového oleja
- 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu
Postup:
- Všetky ingrediencie na základ dajte do mixéra a vymiešajte ich na homogénnu zmes. Ak chcete, môžete ďatle vopred namočiť do horúcej vody. Tentoraz som to neurobila, a preto som mala v koláči väčšie kúsky, ale vôbec to nevadilo.
- Zmes na základ rozotrite do malej formy a uhlaďte ju. Potom môžete pokračovať s orechovým krémom. Opäť všetko vložte do mixéra a opäť mixujte, kým zmes nebude homogénna a hladká. Rozotrite ju na základ a nechajte ju v chlade stuhnúť. Aby som proces urýchlila, rozhodla som sa pre mrazničku.
Rovnakým spôsobom pripravte pistáciový krém a potom ho natrite na orechový krém. - Nakoniec ho dostatočne vychlaďte, nakrájajte na plátky a podávajte.
Leave a Reply