Ľudia, ktorí žijú na vidieku v spojení s prírodou, zvyčajne poznajú najlepšie techniky spracovania svojej úrody. Mnohí sa radi podelia o svoje vedomosti a recepty, takže máme to šťastie, že sa môžeme naučiť osvedčené techniky.
Dnes vám prinášame vynikajúci návod na spracovanie bohatej úrody mladého cesnaku. Po zozbieraní cesnaku ho naložte do pohárov a budete mať zásobu na celý rok.
Zdravotné výhody mladého cesnaku
- Zlepšuje priechodnosť ciev
- Znižuje vysokú hladinu cholesterolu v krvi
- Znižuje vysoký krvný tlak
- Udržuje stabilnú hladinu cukru v krvi
- Prevencia pred rakovinou
- Čistí horné dýchacie cesty (dechlorinizuje)
- Má antibakteriálne účinky
- Čistí a udržuje trávenie bez baktérií a zápalov
- Síra zabraňuje zrážaniu krvi a tvorbe krvných zrazenín
- Odstraňuje z tela karcinogénne látky
- Zlepšuje pamäť
- Má antibiotické účinky
- Odstraňuje voľné radikály z tela
- Posilňuje celkovú rovnováhu organizmu – imunitu
Potrebujeme:
- 10 l vody
- 0,5 l pohár soli
- cesnak
Postup:
- Najskôr je potrebné očistiť zozbieraný cesnak, dobre ho opláchnite a potom ho vložte do veľkej misy.
- Pripravte si čisté poháre na džem s väčším objemom.
- Navrstvite do nich umyté hlavičky cesnaku.
- Keď sú poháre naplnené cesnakom, nalejte vodu až po vrch pohárov, aby ste zistili, koľko vody celkovo potrebujete.
- Potom všetku vodu nalejte do jednej veľkej nádoby.
- Teraz pridajte soľ. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí.
- Potom vložte jedno surové vajce do misky so slaným nálevom – ak vypláva na hladinu, slaný nálev je pripravený.
- Do každej nádoby nalejte soľný roztok až po vrch a uzavrite viečkami.
Mladý nakladaný cesnak je veľmi zdravý. Môžete ho podávať napríklad s pečenými zemiakmi.
TIP:
Ak sa vám zdá cesnak príliš slaný, vložte ho pred konzumáciou na pol hodiny do misky so studenou vodou.
Leave a Reply