Najlepšie snehové trubičky: Jednoduché cesto, s ktorým sa ľahko pracuje!

Zloženie:
  • 500 g lístkového cesta
  • Alebo si môžete pripraviť falošné lístkové cesto (je to ešte lepšie, dobre sa s ním pracuje),
Čo na to budete potrebovať:
  • 300 g hladkej múky
  • 250 g zmäknutej hery
  • 200 ml kyslej smotany 16%
  • Na prípravu falošného lístkového cesta stačí všetko spolu spracovať a odložiť na niekoľko hodín na chladné miesto.
Náplň:
  • 225 g mäkkého tvarohu (alebo smotanového syra)
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 250 g vanilkového pudingu
  • 750 ml mlieka
  • 4 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 balík vanilkový cukor
  • 100 g práškového cukru
Ďalej:
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica vody
Postup:
  1. Cesto – lístkové alebo falošné lístkové cesto – rozvaľkajte na tenký veľký plát. Plát cesta nakrájajte na pásy široké približne 2 cm. Pásy rozrežte na polovicu.
  2. Pásy cesta obtočte okolo formičiek tak, aby sa cesto čiastočne prekrývalo (náplň nebude vytekat).
  3. Konce cesta stlačte prstami. Trubičky preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným vajcom s vodou. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov 15 minút, alebo kým povrch trubičiek nie je zlatistý.
  4. Upečené trubičky ihneď vyberte z foriem a nechajte vychladnúť.
  5. Teraz pripravte náplň z mlieka, pudingu a kryštálového cukru. Tvaroh zmiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom ho po častiach vmiešajte do vychladnutého krému. Nakoniec vyšľahajte tučnú smotanu a jemne ju vmiešajte do krémovo-smotanovej zmesi.
  6. Krém navrstvite do cukrárskeho vrecka a naplňte ním trubičky. Rúrky môžete posypať práškovým cukrom.
  7. Umiestnite na chladné miesto na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) a vychutnajte si ich.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*