Prísady na cesto:
- 200 g polohr. múky
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 čajové lyžičky vanilkovej arómy
- 130 g rozpusteného masla
Na obaľovanie:
- 100 g masla
- 250 ml mlieka
- 65 g kakaa
- 370 g cukru (práškového), rum alebo rumová aróma podľa chuti
- 250 g strúhaného kokosu na obalenie koláča.
Príprava:
- Predhrejte rúru. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia ručným elektrickým mixérom, potom pridajte cukor a vanilku, šľahajte do krémovej konzistencie, potom pridajte múku a prášok do pečiva a premiešajte stierkou. Nakoniec pridajte vychladnuté rozpustené maslo a premiešajte. Zmes dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 25 minút, po upečení ju nechajte vychladnúť.
- Pripravte si polevu na namáčenie: V hrnci rozpustite maslo, potom ho zalejte mliekom a premiešajte. Preosejte práškový cukor a kakaový prášok, potom ich vmiešajte do mliečnej zmesi a miešajte, kým nezhustne. Nakoniec prilejte rum a nechajte vychladnúť.
- Kým omáčka chladne, nakrájajte cesto na kocky, každú kocku zvlášť ponorte vidličkou do kakaovej polevy a potom ich obaľte v strúhanom kokose.
Leave a Reply