
Potrebujeme:
- 6 plátkov bravčovej krkovičky
- 2 strúčiky cesnaku
- 3-4 PL kyslej smotany alebo majonézy
- 1 veľká cibuľa
- 2-3 ks. paradajok
- 150 g Syr
- Soľ, korenie
Postup:
- Bravčovú krkovičku zľahka naklepte, osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Vymastite nádobu na pečenie alebo ju vyložte papierom na pečenie. Plátky mäsa poukladajte do misky, potrite kyslou smotanou alebo majonézou (zmiešanou s prelisovaným cesnakom).
- Cibuľu nakrájanú na kolieska položte na cesnakovú omáčku, na každú položte plátok paradajky a kotlety vložte do rúry. Pečte pri 200 °C približne 20 minút.
Potom ho vyberte, posypte strúhaným syrom, vráťte do rúry a pečte ďalších 15 minút. - Podávajte so zeleninou, ryžou alebo klasickou zemiakovou kašou.
Leave a Reply