Potrebujeme:
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka práškového cukru
- 1 1/2 šálky mlieka
- 1/2 šálky oleja
- 4 celé vajcia
- 1 prášok do pečiva
Na náplň:
- 1 mäkký tvaroh
- Kryštálový cukor podľa chuti
Ďalej:
- Jahody – umyté a nakrájané
Postup:
- Piškótový koláč pripravíte veľmi jednoducho. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko a nakoniec vmiešame suché prísady – preosiatu múku, prášok do pečiva a vypracujeme jednotné cesto. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na papier na pečenie.
- Na náplň jednoducho vyšľahajte tvaroh s cukrom a navrstvite na piškótu. Na vrch položte kúsky jahôd a upečte. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút, alebo kým okraje koláča nezružovejú.
Leave a Reply