Zloženie:
- okrúhle piškóty na dno tortovej formy
- malá šálka instantnej kávy na namáčanie piškót
- 25 dkg syra mascarpone
- 20 dkg 30% smotany
- 4 lyžičky práškového cukru
- 2 kocky mliečnej čokolády
- Polovice broskýň z konzervy
- 8 kociek strúhanej čokolády na ozdobu
Postup:
- Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie, poukladajte do nej piškóty a zľahka ich namočte do instantnej kávy.
- Vyšľahajte smotanu, na konci šľahania pridajte práškový cukor a ešte chvíľu šľahajte. Potom po lyžičkách pridávajte syr mascarpone a premiešajte (môžete miešať aj pri nízkych otáčkach). Na piškóty rozotrite 2/3 zmesi. Potom na ne poukladajte broskyne nakrájané na tenké plátky.
- Do zvyšnej zmesi pridáme čokoládu nastrúhanú na veľkom strúhadle a premiešame. Zmes rozotrite na broskyne a uhlaďte vrch. Koláč ozdobte zvyšnými 8 kockami nastrúhanej čokolády.
- Chladíme v chladničke niekoľko hodín alebo najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ!
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply