Lahodný, nepečený dezert s mascarpone, broskyňami a čokoládou. Recept je jednoduchý a výborný!

Zloženie:
  • okrúhle piškóty na dno tortovej formy
  • malá šálka instantnej kávy na namáčanie piškót
  • 25 dkg syra mascarpone
  • 20 dkg 30% smotany
  • 4 lyžičky práškového cukru
  • 2 kocky mliečnej čokolády
  • Polovice broskýň z konzervy
  • 8 kociek strúhanej čokolády na ozdobu

Postup:
  1. Tortovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie, poukladajte do nej piškóty a zľahka ich namočte do instantnej kávy.
  2. Vyšľahajte smotanu, na konci šľahania pridajte práškový cukor a ešte chvíľu šľahajte. Potom po lyžičkách pridávajte syr mascarpone a premiešajte (môžete miešať aj pri nízkych otáčkach). Na piškóty rozotrite 2/3 zmesi. Potom na ne poukladajte broskyne nakrájané na tenké plátky.
  3. Do zvyšnej zmesi pridáme čokoládu nastrúhanú na veľkom strúhadle a premiešame. Zmes rozotrite na broskyne a uhlaďte vrch. Koláč ozdobte zvyšnými 8 kockami nastrúhanej čokolády.
  4. Chladíme v chladničke niekoľko hodín alebo najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ!
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Written By
More from redakcia
Perfektný, univerzálny krém do všetkých dobrôt, ktoré budete pripravovať!
Východiskový krém: Maslový  250g masla 4 žĺtky 1 šálka kryštálového cukru 1...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *