Ingrediencie:
- 6 vaječných bielkov (210 g alebo 3/4 šálky)*
- štipka soli
- 300 g jemného cukru na pečenie (1,5 šálky)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička zemiakovej múky, škrobu (5 g)
- *Bielky vyberte z chladničky aspoň 1 hodinu pred pečením. Môžete použiť mrazené bielky (predtým ich dôkladne rozmrazte).
Na malinový krém:
- 250 g syra mascarpone
- 250 g dobre vychladenej 30% smotany
- približne. 2 polievkové lyžice práškového cukru (50 g)
- 300 g mrazených malín (približne 2 šálky)
Postup:
- Bielka vložte do misy mixéra, minútu šľahajte, potom pridajte štipku soli a šľahajte, kým bielka nezačnú byť tuhé. Potom po 1 polievkovej lyžici pridávajte 300 g jemného cukru a pokračujte v šľahaní, kým cukor nebude v pene viditeľný. Keď sa všetok cukor rozpustí a pena je lesklá a tuhá, pridajte citrónovú šťavu a kvapku ružového potrav. farbiva a krátko premiešajte.
- V ďalšom kroku odložte mixér, pridajte do peny lyžičku zemiakovej múky a ručne premiešajte. Keď je pena hotová, rozotrite ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Na spodnú časť papiera obkreslite kruh s priemerom 20 cm ako vzor.
- Hotovú pusinku vložte do rúry vyhriatej na 150 °C a teplotu ihneď znížte na 100-110 °C. Potom pečte pusinku na tepelnom režime 2,5 hodiny.
Po upečení nechajte pusinky v odklopenej rúre vychladnúť a potom ich naplňte krémom. - Do misky vložte syr mascarpone, vychladnutú smotanu a práškový cukor a vymiešajte ich do tuha. Potom vložte mrazené maliny do vrecka a rozdrvte ich na malé kúsky. Polovicu z nich pridáme do krému a premiešame, potom celý krém rozotrieme na pusinky.
Na vrch pusinky nasypte druhú polovicu malín.
DOBRÚ CHUŤ a ak sa Vám tento super recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply