Prísady:
- 2x 275 g lístkového cesto
- 1 l mlieka
- 3 ks. pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 10 polievkových lyžíc práškového cukru
- 250 g masla
- 2 ks. Vaječných žĺtkov
- 750 ml Šľahačky
- Čokoláda na zdobenie
PRÍPRAVA:
- Kúpila som hotové lístkové cesto (2 balenia). Oba pláty cesta som rozvaľkala na veľkosť plechu, položila na plech vystlaný papierom na pečenie a upiekla. Pred pečením nezabudnite cesto niekoľkokrát popichať vidličkou, aby sa na ňom netvorili bubliny. Pečte vo ventilátorovej rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút. Dávajte pozor a keď cesto získa zlatohnedú farbu, vyberte ho.
- Kým sa cesto pečie, pripravte krém a polevu. V mlieku rozmiešajte pudingový prášok, vmiešajte cukor a žĺtky. Nechajte mierne vychladnúť, pridajte maslo a ručným mixérom vymiešajte na hladký krém. Na jeden z upečených plátov nalejte vlažný krém.
- Druhú časť polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Potom ho nakrájajte na štvorce. Šľahačku vyšľahajte do tuha, rozotrite na krémovú vrstvu, navrch poukladajte čokoládové štvorčeky a je hotovo. 🙂
DOBRÚ CHUŤ! 🙂
Leave a Reply